Vinkkimme laihduttamiseen ja kunnossa pysymiseen? 

0
457
Vinkkimme laihduttamiseen ja kunnossa pysymiseen? 

Kuinka laihduttaa tasapainoisella ruokavaliolla?

Painonpudotus tasapainoisella ruokavaliolla on yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa ja ylläpitää terveellinen paino. Siihen liittyy melkoinen määrä ruokavalion uhrauksia terveellisempien valintojen hyväksi, kuten rasvaisten ja sokeripitoisten ruokien välttäminen tai suosikkipikaruokaketjujen hampurilaisten kieltäminen itseltään. Nämä korvataan ravitsevammilla ja vitamiinipitoisemmilla elintarvikkeilla.

On tärkeää syödä hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaisia proteiineja ja täysjyväviljaa pitkin päivää, jotta saat tarvittavat ravintoaineet ja vältät mielihalut. Nestemäistä ruokaa ei myöskään suositella ja sokeripitoisia juomia tulisi välttää, koska ne sisältävät runsaasti tyhjiä kaloreita.

JOS etsit apua nopeaan painonpudotukseen, on myös olemassa alan asiantuntijoita. Pyydä laihdutusneuvontaa ravitsemusterapeutilta tai ravitsemusasiantuntijalta, jotka pystyvät opastamaan sinua ruokavaliossasi. Ruokapäiväkirjan pitäminen voi olla hyödyllistä myös edistymisen seuraamiseksi ja parannuskohteiden tunnistamiseksi.

Laihduttaminen urheilun avulla

Säännöllinen liikunta on yksi tehokkaimmista tavoista laihtua. Liikunta on erinomainen tapa polttaa huonoja kaloreita, mikä voi olla erittäin hyödyllistä laihdutuksessa. Tästä syystä monet lääkärit suosittelevat säännöllistä liikuntaa juhlakauden jälkeen, jotta lomaa edeltävä aineenvaihdunta palautuisi ennalleen.

Urheilu voi myös auttaa sinua kasvattamaan pientä lihasmassaa, mikä lisää lepoaineenvaihduntaa ja auttaa sinua laihtumaan. On myös urheiluvalmentajia, jotka laativat tarpeisiisi ja tavoitteisiisi mukautetun urheiluohjelman. Tämä ratkaisu on erittäin tehokas pitkällä aikavälillä, koska laihdutuksen lisäksi lihasmassasi ei lakkaa kasvamasta.

                        Urheilun osalta valinta ei ole ongelma. Voit harrastaa monia urheilulajeja laihduttamiseksi, kuten juoksua, pyöräilyä, uintia, jalkapalloa, koripalloa, tennistä, joogaa, pilatesta muun muassa. Erityisen tärkeää on kuitenkin valita laji, josta nautit ja jonka voit helposti sisällyttää päivittäisiin rutiineihisi.

                Unesta ja stressistä huolehtiminen

Painonpudotuksen kannalta on tärkeää, että unta ei laiminlyödä ja että stressi pysyy kurissa. Monet tutkimukset osoittavat, että liikalihavuus liittyy usein syvään unen puutteeseen ja kohonneeseen stressiin. Tämä osoittaa, että huonosti hoidettu uni ja stressi eivät ole vaarattomia terveydelle. Unen puute voi aiheuttaa aivossasi loputtoman ja hallitsemattoman ruokahalun, mikä vaikeuttaa laihduttamista. Stressi voi myös aiheuttaa mielihaluja ja lisätä painonnousua edistävien hormonien määrää.

Mutta ei ole syytä huoleen, koska on olemassa monia keinoja parantaa unen laatua ja hallita stressiä. Rajoita ennen nukkumaanmenoa ruutuaikaa, mikä auttaa luomaan suotuisamman nukkumisympäristön. Älä myöskään laiminlyö rutiinejasi, vaan aseta nukkumaanmenolle tietty aika. Stressin hallitsemiseksi mikään ei voita hyvin valmisteltuja meditaatioistuntoja. Kävely on myös erittäin suositeltavaa.

Huolehtimalla unesta ja stressistä voit parantaa yleistä terveydentilaasi ja saavuttaa painonpudotustavoitteesi.