Lohkoketjuja voidaan hyödyntää videopeleissä

0
3992
Lohkoketjuja voidaan hyödyntää videopeleissä

Pelialalla lohkoketjun ja pelaamisen yhdistämisessä on paljon kehityspotentiaalia. Kehittäjät ympäri maailmaa soveltavat hajautettua teknologiaa uusien pelien kehittämiseen. Tämä parantaa sekä pelaajakokemusta että luo uusia tulonlähteitä pelinkehittäjille.

Lohkoketjupohjaisten pelien runsaus on ilmeinen: Enjinin, Decentralandin, Cryptokittiesin ja My Defi Petin kaltaiset alustat ovat kaikki ottaneet merkittäviä askeleita lohkoketjupelaamisen maailmassa. Olemme vielä alkuvaiheessa, joten on vaikea tietää, pystyvätkö nämä alustat synnyttämään laajalle levinneen hyökyaallon – merkkejä siitä kuitenkin on jo olemassa.

Ubisoft näkee lohkoketjut tulevaisuutena

Ubisoft ilmoitti sijoittajille tulosjulkistuksessaan, että se on yksi Blockchain Game Alliancen perustajajäsenistä. Se tarkoittaa tavoitteesta lisätä tietoisuutta lohkoketjusta pelialalla ja nopeuttaa teknologian kehitystä. Ubisoft on hiljattain ilmoittanut useista aloitteista, kuten lohkoketjuallianssin perustamisesta ja Animoca Brandsin rahoittamisesta. Animoca Brands on peliyritys, joka luo lohkoketjupelejä, joiden avulla pelaajat voivat ostaa virtuaalitavaroita tokenien avulla.

Ubisoftin talousjohtaja Frederick Duguetin kutsui lohkoketjuteknologiaa ”vallankumoukselliseksi” ja väitti, että se tarjoaa pelaajille uusia tapoja ansaita ja omistaa sisältöä. Duguetin mukaan Ubisoft haluaa olla merkittävä toimija lohkoketjupelaamisessa, minkä vuoksi se on tehnyt yhteistyötä pienempien yritysten kanssa.

Lohkoketjupelit ovat viime aikoina joutuneet jonkin verran kiistojen kohteeksi. Esimerkiksi Valve rajoitti NFT:tä ja kryptovaluuttoja hyödyntävää sisältöä Steam-jakelualustalla. Lohkoketjupelaaminen voi toisaalta olla jakolinja pelikauppojen välisessä taistelussa. Kilpaileva Epic Games Store käytti tilaisuutta hyväkseen ja toivotti lohkoketjupelaamisen tervetulleeksi kauppaansa.

Cardano peli hyödyntää lohkoketjuteknologiaa

Lohkoketjuteknologiaa on käytetty tietokonepeleissä jo pitkään, mutta se on vasta hiljattain alkanut yleistyä. Kesäkuussa 2019 IOHK ilmoitti allekirjoittaneensa sopimuksen Unity Technologiesin (Unity 3D -moottorin takana olevan yrityksen) kanssa, mikä mahdollistaa lohkoketjupohjaisten pelien luomisen tällä alustalla. Myös moni Cardano peli on nähnyt päivänvalon. Näissä peleissä hyödynnetään lohkoketjuja esimerkiksi niin, että pelaaja voi ansaita pelissä hyvin menestymällä kryptovaluuttaa.

Cardano on myös yksi Blockchain Game Alliancen perustajajäsenistä. Yhdessä Enjinin, Decentralandin, Alton ja EverdreamSoftin kanssa Cardano pyrkii edistämään lohkoketjupelaamista luomalla lohkoketjuteknologiaa käyttävien kehittäjien maailmanlaajuisen yhteisön. Allianssi perustettiin tunnistamaan lohkoketjupelaamisen keskeiset ongelmat ja auttamaan niiden ratkaisemisessa. Lohkoketjujen hyödyntämistä peleissä suunnitellaan siis vakavissaan ja on melko selvää, että moni Cardano peli tulee sekoittamaan tulevaisuudessa kryptovaluuttojen ja pelien maailmoja.

Oletko perillä kryptovaluutoista?

Kryptovaluutat ovat tulevaisuuden valuutta. Niillä on perinteisistä rahavaluutoista poikkeavia piirteitä, jotka sinun tulisi tiedostaa. Et esimerkiksi voi vielä maksaa aamukahvia kahvilassa Bitcoinilla. Sen sijaan jokaisella kolikolla on oma käyttötarkoituksensa.

Kryptovaluuttoja voidaan käyttää valuuttana sekä perinteisillä että lohkoketjumarkkinoilla. Niitä voidaan hyödyntää myös vaihtovälineenä, kuten bitcoin-kaupankäynnissä. Nykyään on olemassa tuhansia kryptovaluuttoja, joista jokainen perustuu digitaaliseen, hajautettuun järjestelmään eli lohkoketjuun. Bitcoinin luontainen luonne on täydellinen vastakohta tuntemillemme fiat-valuutoille, joita pankit valvovat ja sääntelevät, eli ne ovat keskitetysti hallittuja, epädemokraattisia ja vaikeasti jäljitettävissä.

Kryptovaluuttojen arvo riippuu suurelta osin niiden käyttämän verkon tai lohkoketjun suosiosta, kun taas niiden hyödyllisyys määräytyy kunkin kryptovaluutan yksittäisten käyttötarkoitusten mukaan. Kryptovaluuttojen käyttötarkoitukset puolestaan vaihtelevat kryptovaluutasta toiseen. Monet niistä on suunniteltu tiettyä tavoitetta varten, kuten hajautettujen sovellusten tuottamiseen, lohkoketjuissa tapahtuvien transaktioiden maksamiseen ja, kuten Bitcoinin tapauksessa, jo maksumekanismina toimimiseen.

Kryptovaluutat ovat spekulatiivisia

Toisin kuin perinteiset valuutat, kryptovaluutat eivät ole olemassa fyysisessä maailmassa. Ne ovat olemassa vain virtuaalisessa tilassa, ja sinun on omistettava erityinen lompakko niiden säilyttämistä varten (tai säilytettävä niitä kryptopörssissä). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi mahdotonta nähdä, mitä kryptovaluuttasi arvolle tapahtuu. Kursseja voi seurata milloin tahansa tarkistamalla niiden arvon kryptomarkkinoiden seurantatietokannoista, kuten Coinmarketcapista.

Kryptovaluuttojen arvo vaihtelee sekä ajassa että tilassa, mikä tarkoittaa, että sen hinta voi vaihdella hallussasi olevasta kryptovaluutasta riippuen. Tämä vaihtelu johtuu kryptovaluuttojen spekulatiivisesta luonteesta, mikä tarkoittaa, että ulkoiset tapahtumat, kuten sääntely tai pörssiin kohdistuvat ratsiat, voivat vaikuttaa niiden arvoon.