Neuvoja seksuaalisuuteen netistä

0
968

Joskus muuten hyvin toimivassa parisuhteessa saattaa tulla eteen aikoja, jolloin seksuaalisuus ei ole aivan niin vireää ja mielenkiintoista kuin sen toivoisi olevan. Tämä on aivan normaalia, eikä tästä kannata välittömästi kerätä stressiä. Se kannattaa kuitenkin ottaa vakavasti ja ruveta puuttumaan sekä ennen kaikkea puhumaan asiasta ajoissa.

Verkossa on runsaasti neuvontapalveluja seksielämän piristämiseen tai mihin tahansa muuhun aiheeseen, joka liittyy parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen. Erityisesti tällaisia seksuaalisuuteen liittyviä neuvontapalveluja on saatavilla alle 30-vuotiaille nuorille, joista osa ottaa ensimmäisiä askeliaan seksin parissa. Nämä palvelut ovat usein myös maksuttomia.

Myös aikuisille on tarjolla maksutonta neuvontaa esimerkiksi Sexpo-säätiön toimesta. Terapeuteille varattavat ajat ovat maksullisia.

Seksivälineet avuksi sukupuolielämän piristämiseen

Seksuaalisuuden piristämiseksi ja elvyttämiseksi parisuhteessa voidaan joskus käyttää erilaisia seksileluja. Tunnetuin seksileluista on varmaankin vibraattori, jota voidaan käyttää yksin tai partnerin kanssa. Seksileluja ja erilaisia muita välineitä on kuitenkin iso kirjo, eikä niistä paljon puhuta yleisesti. Siksi niistä olisi hyvä olla saatavilla tietoa ja neuvoa. Lovebuddy on uusi verkkosivusto, jossa ei myydä seksileluja, vaan kerrotaan ja opastetaan niiden käyttöön. Tältä sivulta voi lukea myös vertailua ja tietoa seksin harrastamiseen tarkoitetuista apuvälineistä. Sivustolla julkaistaan myös seksi- ja suhdeaiheisia artikkeleja.

Seksuaalisuus ei ole kuitenkaan pelkkää parisuhteen kipinän uudelleen sytyttämistä, vaan siihen kuuluu erilaisia elementtejä. Seksuaalisuuden yksi osa-alue on seksuaaliterveys, joka vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin. Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt sen hyvinvoinniksi, joka sisältää fyysisen,psyykkisen, sosiaalisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin suhteessa seksuaalisuuteen.

Sinullakin on oikeus seksuaalisuuteen

Seksuaalioikeudet on usein laskettu myös osaksi seksuaaliterveyttä. Seksuaalioikeudet tarkoittavat mahdollisuudesta ja oikeudesta päättää omaan seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Pari- ja seksisuhteiden aloittaminen, avioituminen ja lasten saaminen ovat esimerkiksi eräitä näistä asioista.

Jos jossain vaiheessa elämässä tulee vastaan ongelmia, jotka vaikuttavat seksuaalisuuteen ja sitä kautta muuhun hyvinvointiin, ei niitä kannata jäädä murehtimaan ja märehtimään kovin pitkäksi aikaa itsekseen. Verkossa kun on tarjolla maksutontakin tukea, jolla pääsee vähintäänkin hyvin alkuun. Jos se ei riitä, on järkevää ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi pureutua ongelmiin paremmin ja syvällisemmin.