Opas: Ethereum (ETH) sijoituskohteena

0
456
Opas: Ethereum (ETH) sijoituskohteena

Ethereum (ETH) on yksi tämän hetken suosituimmista kryptovaluutoista bitcoinin rinnalla. Valuutan arvo on nyt vuoden 2022 tammikuussa 2.741,12 €. Ethereumin kurssi on vaihdellut paljon ajan saatossa, mutta sen suosio ei kuitenkaan ole yleisesti ottaen laskenut. Sijoittajat ovat edelleen kiinnostuneita ethereumista, jonka myötä kryptomaailmaan on tullut uusia innovaatioita. Tässä artikkelissa tutustutaan paremmin ethereumiin nimenomaan sijoituskohteena ja miksi se on kiinnostava kryptovaluutta monelta kantilta katsoen.

Ethereum on kryptoekosysteemi

Kun ostaa ethereumia, ostaa ether-valuuttaa (ETH), joka on luotu ethereumin kryptoekosysteemiin. Ethereumin hajautetussa verkossa on monia muitakin virtuaalivaluuttoja sekä niin sanottuja ethereum-projekteja. Erilaisia tunnettuja projekteja ovat esimerkiksi Uniswap ja MakerDao. Erityisesti Uniswap on suosittu palvelu, jonka kautta pystyy nopeasti ja halvalla vaihtamaan yhtä kryptovaluuttaa toiseen. Kryptovälittäjät vaativat vaihdoista nimittäin monesti maksuja, mikä ei ole ideaalia kryptosijoittajan näkökulmasta. Useimmiten Uniswap-palvelua käytetään ethereum-valuutan vaihtamiseen stable coineihin, joiden arvo on kiinni esimerkiksi euron tai dollarin arvossa. Näin sijoitusten arvo ei laske liian nopeasti, eikä kryptovaluutta tarvitse siirtää takaisin pankkitililleen.

Ether (ETH) on kuitenkin mekanismiltaan tavallinen kryptovaluutta, joka toimii muiden kryptovaluuttojen tapaan lohkoketjuteknologialla. Lohkoketju on kuin digitaalinen tilikirja, johon tallentuvat kaikki kryptosijoittajien tekemät tilisiirrot. Lohkon tietoihin pääsevät käsiksi kaikki halukkaat, mutta itse tilinsiirron osapuolet pysyvät anonyymina. Ether-valuuttaa pystyy nykyään käyttämään joissain yhteyksissä myös maksutapana, mutta se on ennen kaikkea suosittu sijoituskohde. Toki etherin rinnalle syntyy koko ajan uusia virtuaalivaluuttoja, jotka soveltavat samaa teknologiaa. Ethereum on kiinnostava kryptovaluutta, josta voi lukea lisää osoitteessa ethereumkurssi.com.


Ethereumkurssi.com tarjoaa laajasti tietoa ethereumista ja älysopimuksista

Ethereumilla on hienoja ominaisuuksia, josta ovat kiinnostuneita monet yritykset ja sijoittajat. Koska turvallisuus on ollut pitkään ongelmana kryptomaailmassa, on ethereum pyrkinyt kehittämään verkostoaan turvallisemmaksi. Älysopimukset, joita voi luoda ethereumin ekosysteemissä, ovat aplikaatioita, joilla on erilaisia ehtoja. Ne mahdollistavat kahden osapuolen yhteistyön ja luottamuksen, kun välitetään kryptovaluuttaa. Nykyään älysopimukset voivat olla jopa virtuaalista taidetta, kuten musiikkia, kuvia tai GIF-animaatioita.

Miten ethereumiin sijoitetaan?

Ethereumiin pystyy sijoittamaan minkä tahansa turvallisen kryptovälittäjän kautta. Esimerkiksi eToro ja Coinbase ovat suosittuja kryptosijoittajien käyttämiä palveluita. Kryptosijoittajana on oltava erittäin tarkkana sen suhteen, millaisella verkkosivustolla virtuaalivaluuttaa ostaa, sillä verkossa on valitettavasti myös monia huijaussivustoja. Nämä sivustot yrittävät kalastaa rahaa ja yksityisiä tietoja. Nykyään huijaussivustojen erottaminen turvallisista investointisivuista voi olla erittäin haastavaa teknologian kehityksen myötä.

Kun on löytänyt turvallisen kryptovälittäjän, itse ethereumin ostamisen ei pitäisi olla haastavaa. Tämä kryptovaluutta myös löytyy kaikista kryptopalveluista, sillä kysessä on maailman toiseksi suosituin kryptovaluutta. Ethereumia pystyy myöhemmin hallitsemaan suoraan omasta kryptolompakostaan.

Jos ei halua ostaa itse kryptovaluuttaa, vaan haluaa vain investoida ethereumin arvoon, tämäkin onnistuu. Esimerkiksi Nordnetilla on mahdollista investoida kryptovaluuttojen arvoon ilman ethereumin ostamista.

Mitä on otettava huomioon, kun sijoittaa ethereumiin?

Kun sijoittaa kryptovaluuttaan, on otettava huomioon muutamia asioita. Moni kryptosijoittaja ei esimerkiksi tiedä ollenkaan, miten kryptovaluuttojen verotus yleensä hoidetaan. Veroja on kuitenkin maksettava Suomessa varsinkin silloin, kun virtuaalivaluuttaa vaihtaa perinteiseen valuuttaan, kuten euroihin.

Toisekseen jokaisen kryptosijoittajan on pidettävä mielessä se, että ethereumin kurssi vaihtelee paljon. Tämä voi johtaa siihen, että menettää sijoitetut rahat lyhyessäkin ajassa. Moni vertaakin kryptosijoittamista loton pelaamiseen, sillä koskaan ei voi tietää, mitä sijoituksille tulee lopulta käymään. SIjoita siis vain sen verran rahaa kuin sinulla on varaa menettää. SIjoittamiseen liittyy aina riskejä.