Vinkkejä iPhone-älypuhelimen suojaamiseen kyberuhkilta

0
497
Vinkkimme laihduttamiseen ja kunnossa pysymiseen? 

iPhone on yksi suosituimmista älypuhelimista edelleen, vaikka Android ja Samsung ovatkin kehittäneet puhelimistaan hienompia versioita. Koska niin monilla on iPhone, laitteeseen kohdistuu nykyään myös enemmän kyberuhkia, ja hakkerit ovat kehittyneet taitavammiksi laitteen hakkeroinnissa. Jos iPhone-laitteesi ei ole vieläkään suojattuna verkossa lymyäviltä uhkilta, kerron sinulle tässä artikkelissa, miten virustorjuntaohjelmisto voi auttaa sinua laitteesi suojaamisessa.

Löydä hyvä tarjous

Virustorjuntaohjelmistot ovat joskus hyvinkin kalliita, joten on tärkeää löytää hyvä tarjous kaikkien ohjelmistojen joukosta. Maksullisella virustorjunnalla saa toki paremman suojauksen, mutta myös ilmainen virustorjunta toimii riittävän hyvin suojataksesi puhelimesi. Jos suojausohjelmistoon haluaa käyttää rahaa, kannattaa kuitenkin etsiä ohjelmisto, joka tarjoaa järkevän hinnan hyvästä palvelusta. Bitdefender Mobile Security on yksi älypuhelimen suojaamiseen erikoistuvista ohjelmistoista, jonka asentamiseen ei tarvitse kuluttaa paljoa rahaa. Asiakkaat yleensä hakevat ohjelmistoa, joka tarjoaa hyvää palvelua hyvillä hinnoilla, missä Bitdefender on onnistunut varsin hyvin.

Hyödynnä VPN-yhteyttä

Bitdefender-ohjelmisto tarjoaa myös mahdollisuuden hyödyntää VPN-yhteyttä mobiilissa. Näin pystyt suojaamaan datavirtasi surffatessa, eikä kukaan pääse kovin helposti käsiksi datavirtasi lähteeseen. VPN-yhteys mahdollistaa sen, että pääset hoitamaan asioitasi iPhone-laitteella anonyymisti ja yksityisesti. Varsinkin, kun puhelin kulkee nykyään mukana kaikkialla, ei varmasti ole mukavaa, jos tietää sijaintinsa olevan vapaasti saatavilla. VPN-yhteyden voi yhdistää mihin tahansa muuhun sijaintiin oman sijaintinsa lisäksi, jolloin datavirrassasi näkyy toinen sijainti oikean sijaintisi sijasta.

Suojaa tietosi ja salasanasi

Monet tallentavat älypuhelimelleen arkaluontoisia tietoja ja myös salasanat on tallennettu puhelimen muistiin, sillä niitä on vaikea muistaa. Jos iPhone-puhelimesi ei ole suojattuna, nämä tiedot ovat lähes vapaata riistaa kaikille. Vaikka siis olisitkin suojannut tärkeitä tilejä haastavilla salasanoilla, ei siitä ole mitään hyötyä, jos itse salasanoja ei ole suojattu laitteellasi.

Samalla tavoin kuin tietokoneellasi surffatessa, myös puhelimella saattaa vahingossa eksyä vääränlaisille sivustoille. Bitdefender-ohjelmisto olisi tässä tapauksessa apunasi, sillä se suojaa laitettasi viruksilta ja muilta kyberuhkilta samalla tavalla kuin tietokonettasikin.

Jos hoidat asioita jatkuvasti iPhone-laitteellasi, on yhtä tärkeää suojata älypuhelimesi tiedot ja salasanat kuin tietokoneesikin. Monet aliarvioivat mobiililaitteiden suojauksen tarvetta vielä nykyäänkin, kun monet arkipäivän asiat hoidetaan sovellusten avustuksella.

Suojaa sosiaalista mediaasi

Kun datavirtasi ja yksityisyytesi on suojattu paremmin virustorjuntaohjelmistolla, on hakkerien myös haastavampi päästä käsiksi sosiaalisen median tileihisi, jotka ovat nykyään älypuhelimen tärkein ominaisuus. Puhelimen välityksellä kommunikoidaan rakkaiden, perheen ja ystävien kanssa ja joskus keskustelut ovat hyvinkin arkaluontoisia. Tästä syystä voi olla turvallisempaa suojata puhelimensa, jotta näihin keskusteluihin tai esimerkiksi videopuheluihin ei pääsisi käsiksi ihan tuosta vain.

Hakkerit ovat sosiaalisen median tileillä jokapäiväistä arkea, joten suojaamalla oman laitteesi, suojaat myös seuraajiasi ja lähimmäisiäsi kyberuhkien vaaroilta sosiaalisessa mediassa.

Mobiiliuhkiin erikoistuneet suojausohjelmistot

Virustorjunta, joka on erikoistunut nimenomaan mobiililaitteisiin kohdistuviin uhkiin, suojaa laitettasi juuri oikeilla tavoilla. Esimerkiksi juuri Bitdefender-ohjelmisto on kehitetty niin, että se on erikoitunut myös mobiililaitteiden suojaamiseen. Tietokoneisiin kohdistuvat uhkat nimittäin toimivat eri periaattein, sillä tietokone laitteena on täysin erilainen kuin älypuhelin. Siksi virustorjunnankin pitää soveltua tarpeeksi hyvin mobiililaitteiden ja erityisesti tässä tapauksessa iPhone-laitteiden uhkiin.

Hanki iPhone-laitteellesi hyvä suojaus

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen sinun pitäisi viimeistäänkin olla tietoinen siitä, että myös iPhone-laitteisiin kohdistuu kyberuhkia, joten laitteiden suojaaminen on hyvin tärkeää. Mikäli et suojaa kaikkia laitteitasi riskeeraat sen, että arkaluontoiset tietosi vuotavat verkkoon. Virustorjuntaohjelmisto varmistaa myös sen, että sijaintisi on piilotettu ja että pääset surffaamaan verkossa mahdollisimman anonyymisti myös älypuhelimellasi.