Lego pelit sopivat koko perheen koti-iltoihin

0
467
Lego pelit sopivat koko perheen koti-iltoihin

Lego-teemaiset konsolipelit ovat pelejä, jotka sopivat hyvin koko perheen seurassa pelattaviksi. Nykyään lego pelejä löytyy jo hyvin monessa eri teemassa ja useat pelit on suunniteltu esimerkiksi elokuvien teemojen mukaan. Miksi lego pelit voisivat olla hyvä vaihtoehto koko perheen viihteeksi?

Monia eri teemoja ja versioita

Lego pelejä on olemassa kaikenlaiseen makuun ja voitte näin yhdessä koko perheen kesken päättää, millaisia pelejä pelaatte koti-iltoina. Lego pelejä on muun muassa Indiana Jones- ja Star Wars –teemoissa, jotka ovat kiehtoneet pelaajia muun muassa siksi, että kyseiset elokuvat ovat olleet hyvin suosittuja. Voi olla silmiä avaavaa päästä sisälle pelimaailmaan, jossa on sama tarina ja ympäristö kuin elokuvassakin. Ainoana erona on se, että pelihahmot ovat legohahmoja, eikä pelien taistelut voi näin ollen olla liian raakoja lapsille. Elokuvateemaiset lego pelit vievät koko perheen mukanaan ja voitte esimerkiksi valita pelit suosikkielokuvienne mukaan.

Myös Lego Ninjago -pelit ovat olleet varsin suosittuja ja ne ovat hyvin taisteluhenkisiä. Lego Ninjago pelissä on sopiva määrä pelihahmoja koko perheelle, joten voitte edetä pelissä yhteisvoimin.

Lapsiystävälliset lego pelit

Tietenkin lego pelien pelaaminen vaati pelaajalta tietyn taitotason, mutta yleisesti lähes kaikki lego pelit ovat melko lapsiystävällisiä. Koska pelihahmot ovat virtuaalisia leluja, ei peli mitenkään voi luoda mielikuvaa aidosta väkivallasta. Monet lego peleistä on sallittu kaikille ja osassa peleistä on vain K7 ikäraja. Kannattaa kuitenkin olla aina ikärajojen kanssa tarkkana, sillä joukossa saattaa olla poikkeuksia. Aikuisten seurassa myös hieman nuoremmat lapset voivat pelata K7 pelejä, sillä näin he ovat turvallisessa seurassa.

Lego pelit onkin suunniteltu ensisijaisesti nuorempaa yleisöä varten, joten pelien pelaamisen pitäisi olla mukavaa ja helppoa, kunhan oppii pelin perusominaisuudet.

Kilpailuhenkisyys

Vaikka lego pelit ovatkin suunnattuja nuoremmille, se ei tarkoita, etteikö niissä pääsisi kilpailemaan keskenään. Monissa lego peleissä on nimittäin pelitiloja, joissa pääsee pelaamaan joukkueittain tai taistellen toisiaan vastaan. Nuorempien lapsien ollessa mukana, kannattaa pitää kuitenkin huolta siitä, että kaikilla säilyy hyvä mieli kilpailusta huolimatta.

Joukkueena pelatessa ei toisaalta tule ongelmaa perheenjäsenien kanssa, vaan pelissä edetään yhteistoimin. Voi olla, että perheenjäsenillä on eri vahvuuksia, joten voitte yhdistää voimanne, kun yritätte läpäistä legopelien tasoja.

Hyvä yhteishenki

Pelaamisessa tärkeintä on kuitenkin se, että pitää hauskaa koko perheen kesken. Nykyaikana elämä on usein niin kiireistä, joten voi olla hankalaa löytää aikaa ja energiaa perheelleen. Lego pelien pelaaminen voi olla oivallinen tapa rentoutua yhdessä kiireisen viikon jälkeen, sillä pelien pelaaminen ei vaadi paljoa. Koko perhe voi näin laittaa aivonsa narikkaan ja haastaa itseään lego peleillä. Kun on läpäissyt yhdessä useita hankalia pelitasoja, voi se itsessään kasvattaa koko perheen yhteishenkeä. Erilaisten lego pelien pelaamisesta saattaa jopa muodostua jokaviikkoinen tapa rentoutua kotona, josta syntyy kaikille mukavia kokemuksia ja muistoja.

Lego pelit tarjoavat hyvää viihdettä koti-iltoihin

Lopuksi voisi siis sanoa, että lego pelit voivat olla hyvä tapa viihtyä koko perheen seurassa kotona ainakin kerran viikossa. Kiireisessä elämässä voi olla hankalaa löytää aikaa perheelleen ja voi tuntua, ettei näe perheenjäseniään, vaikka asuisikin saman katon alla. Kun varaa yhden koti-illan pelaamiseen, luo se perheen nuorimmaisillekin hyvän yhteisöllisyyden tunteen. Jos siis olette kyllästyneet katsomaan elokuvia tai TV-ohjelmia iltaisin, voivat lego pelit tuoda elämään toisenlaista viihdettä. Tärkeää on vain valita kaikkia miellyttävä peli, joka sopii koko perheen pelattavaksi.