Kätevät uudet vempaimet kesämökeille

0
466
Kätevät uudet vempaimet kesämökeille

Kesämökillä olemista on mahdollista helpottaa erilaisilla työkaluilla ja vempaimilla. Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat myös mökeiltään nykyisin enemmän. Toivomuslistalla on vähintään sähkö, mutta hyvin usein kuluttajat nykyisin haluavat myös mökin, josta löytyy juokseva vesi sekä sisävessa.

Perustarpeiden lisäksi mökeille on mahdollista ostaa erilaisia vempaimia, joilla oloaan mökkioloissa voi helpottaa. Monet vempaimet saavat myös ajan kulumaan nopeammin, eli ne tarjoavat myös viihdettä. Listasimme mielenkiintoisimpia vempaimia kuluneelta kesältä.

Akulla toimiva suihku

Monelta mökiltä löytyy rantasauna, tai ylipäätään sauna, jossa ei ole suihkua. Suomalaiset ovatkin tottuneita peseytymään ämpäreillä, mutta uusi teknologia mahdollistaa käsisuihkut myös tiloihin, joihin ei tule juoksevaa vettä, saati sähköjä. Akulla toimivia suihkuja onkin myyty tänä vuonna ahkerasti ympäri Suomea. Ne saavat virtansa siis akusta, jonka voi ladata samalla tavalla kuin älypuhelimetkin.

Suihku toimii niin, että niissä on vesipumppu, joka pystyy nostamaan vettä ylöspäin ja sitä kautta vedestä saadaan suihku. Akkusuihkujen hinnat eivät päätä huimaa, käytännössä useimmiten puhutaan kaksinumeroisesta summasta, mutta kyllä paremmista suihkuista saa maksaa myös yli 100 €.

Käsisuihkua rantasaunassa voitaneen pitää arjen luksuksena, jota moni tosin ei halua käyttää. Monen mielestä tuollainen akkuvempain pilaa autenttista tunnelmaa saunasta. Ei pidä unohtaa, että suihkua voi käyttää muuhunkin. Esimerkiksi kasteluun tai vaikka auton pesemiseen.

Sähkökäyttöinen surffilauta

Akut ovat kehittyneet viime vuosina paljon ja pienilläkin akuilla saadaan liikuteltua ihmisiä esimerkiksi sähköpotkulaudalla. Akkujen lataamisesta on myös tullut entistä nopeampaa, joten akkuja ei tarvitse ladata enää useinkaan yön yli, jotta ne saa edes lähes täyteen. Akkuja käytetään myös sähkökäyttöisissä surffilaudoissa, jotka ovat yksi viimeisimmistä villityksistä.

Sähkökäyttöisten surffilautojen hinnat tosin rajoittavat näiden vempaimien menekkiä. Sähkökäyttöisestä surffilaudasta voi helposti joutua pulittamaan jopa yli 10.000 €, joten ihan joka talouteen näitä ei ole ostettu, eikä tulla ostamaan. Ottaen huomioon se, miten pienet akut näissä surffilaudoissa on, laudat kulkevat veden päällä helposti yli 20 km/h.

Veden päällä tällainen vauhti tuntuu hurjalta, koska tuntuma on huojuva. Laji on joka tapauksessa todella hauska, jos siihen on vain varaa. Sähkökäyttöisiä surffilautoja on mahdollista myös vuokrata ainakin Helsingissä. Tämä onkin hyvä tapa ottaa ensikosketus tähän jokseenkin kalliiseen lajiin.

Trampoliinit ja SUP-laudat

Trampoliinit ja SUP-laudat ovat olleet jo pitkään suosittuja, mutta lasketaan nämä vielä mukaan tarkasteltaessa kuluneen kesän suosikkivempaimia. Molemmat tarjoavat paitsi viihdettä, ne toimivat myös erinomaisena liikuntana. Ja mikä parasta, ne tarjoavat harjoitetta koko keholle, ei vain tietyille lihaksille.

Sekä trampoliinien että SUP-lautojen kanssa voi toki myös ottaa hyvin rennosti ja nauttien, mutta usein nämä lajit imevät mukaansa sen verran, että hikeä tulee pintaan. Molemmat harjoittavat hyvin myös keskivartaloa, kun molemmissa lajeissa on osattava jännittää oikealla tavalla ja oikealla hetkellä keskivartaloa. Sellaisetkin lapset, jotka eivät muutoin ole kiinnostuneita urheilusta, saattavat hyvinkin pitää trampoliineista. Monilla pihoilla nauru ei ole meinannut tänäkään kesänä loppua, kun lapset ovat pomppineet ilosta jopa monia tuntia.

Nykyiset lapset eivät tyydykään samoihin laitteisiin ja leluihin, jotka ovat olleet suosittuja vielä heidän vanhempiensa nuoruudessa. Uusien laitteiden ja lelujen pitää olla mukaansa tempaavampia ja niiden pitää tuottaa jonkinlaista mielihyvää heti käytön aloittamisen jälkeen. Esimerkiksi tämä lelukauppa netissä tarjoaa nykyisille vanhemmille ideoita lasten vapaa-ajan viettoon. Vempaimia ja leluja ostaessa on hyvä aina tarkistaa, että minkä ikäisille lapsille ne on tarkoitettu.