Mitä pitää mielessä autolainaa hakiessa

0
446
Mitä pitää mielessä autolainaa hakiessa

Monelle tulee jossain vaiheessa elämää se hetki kun on aika ostaa oma auto. Useimmiten ostajalla ei ole koko auton hintaa heti pankkitilillä, vaan järkevin tapa auton hankintaan on ottaa autolaina. Autokauppa voi tuntua sekavalta hommalta jos ei tiedä mitä pitää mielessä ennen kuin ostaa auton sekä mistä hakea lainaa? Lainan hakeminen ensikertalaiselle voi tuntua vaikealta, ja sen takia tähän on kerätty perusvinkit siihen kuinka toimia kun kyyseessä on autolainan hankinta. Lisätietoa autolainoista löydät myös sivulta autolaina.io.

1.    Vertaa eri lainavaihtoehtoja

Aina ennen päätöksen tekoa on tärkeä muistaa verrata eri lainavaihtoehtoja. Mitä tahansa lainaa olisikaan hakemassa, on aina tärkeä verrata eri pankkien vaihtoehtoja, siin että löytää itselleen sopivimman lainan. On hyvä muistaa pitää mielessä esimerkiksi korkoprosentti. Jos korkoprosentti on todella korkea ja laina pitkäaikainen, tulee auton kokonaisumma nousemaan huimasti. Jos sinulla on varaa, kannattaa puhua lainanantajan kanssa esimerkiksi joustavasta lainasta. Tämä tarkoittaa sitä että sinä voit lyhentää lainaa matkan varrella, eikä sinun tarvitse odotta laina-ajan loppumista.

Ennen kuin hyväksyy lainaehdotuksen kannattaa laskea mikä lopullinen summa autosta on. Jos lainan ottaminen lisää monta tuhatta euroa auton alkuperäishintaan, on ehkä parempi odottaa parempaa hetkeä ennen kuin hakee liian kallista lainaa.

2.    Kilpailuta eri tarjouksia

Kuten asunto- sekä sähkömarkkinoilla, on automarkkinoillakin tärkeä muistaa kilpailuttaa eri osapuolia. Näin varmistat että saat alhaisimman hinnan. On tärkeä muistaa että sinä olet maksava asiakas. Ei ole tarvetta ryhtyä epätoivoiseksi, sillä lainanantaja haluaa sinut asiakkaasi sillä he tekevät rahaa lainasta. Siksi on hyvä idea kilpailuttaa lainanantajia, sillä näin sinä tulet loppujen lopuksi säästämään rahaa ja samma teet parhaan laina sopimuksen. Kilpailuttaminen voi tuntua ensikertalaiselle vaikealta, mutta kun taidon oppii, osaa sitä kilpailuttaa muitakin. Onko puhelinlasku liian kallis? Tai ehkä internet? Puhumalla eri tahoille voit aina kilpailuttaa hintaa, sillä yritkyset kuten lainanantajat haluavat pitää asiakkaansa.

3.    Mistä hakea autolainaa?

Yleisin paikka mistä hakea autolainaa on pankista. Pankki on myös turvallinen ratkaisu. Lainaa hakiessasi voi valita jos haluat autoon vakuutuksen tai et. Silti on hyvä tietää että jos valitsee auton ilman vakuutusta on laina paljon kalliimpi, jopa stoja euroja. Tämä nostaa auton yleis hintaa todella paljon.

Toinen vaihoehto autolainan hakemiseen on rahoitusyhtiön kautta. Moni rahoitusyhtiö mainostaa autolainojen antoa. Tärkeää on kuitenkin että hakiessa lainaa täytät kyseiset lainan myöntämis ehdot. Tämä tarkoittaa että lainan hakijan luottotietojen täytyy olla kunnosa, kuten myös pitää pystyä todistamaan että on säännöllisiä tuloja.

Lyhyesti sanottuna tärkeintä on pysty todistamaan että on luotettava henkilö raha-asioiden suhteen, ja että lainan poismaksussa ei tule olemaan ongelmia.

4.    Mieti mikä on juuri sinulle paras vaihtoehto

Kun olet päättänyt mistä hakea autolainaa, kilpailuttanut tarjouksia, varmistanut että yhteis summa ei ole liian päätä huimaava, sekä että pystyt poismaksamaan lainan ilman lisäkorkoja, voit hyvällä mielellä hakea lainan. Tässä tilanteessa kannattaa aina olle todella realistinen, vaikka se tarkoittaisi lainan hakemise odottamista. Välillä parempi tarjous tarkoittaa että on oltava kärsivällinen. Laina ei ole mitään leikkiä, ja se on aina maksettava takaisin. Laina tulee koroilla, mutta jos on löytänyt itselleen hyvän tarjouksen sekä on totaalisen varma pystymään maksamaan lainan ajoissa, tai aikaisemmin pois, niin olet onnistunut! Kun pankki on antanut sinulle budjetin auton ostoon, voit ruveta etsimään  hienoa unelma autoasi.