Miten Spotifystä voi ladata musiikkia?

0
997
Vinkkimme laihduttamiseen ja kunnossa pysymiseen? 

Jos sinulla on Spotifyn maksullinen Premium-jäsenyys, voit ladata kappaleita laitteellesi. On tärkeää tallentaa suosikkimusiikkisi puhelimeesi esimerkiksi lento- ja junamatkoja varten, kun suoratoisto voi olla vaikeaa huonon signaalin vuoksi.

Tämä tarkoittaa, että musiikki kuuluu, vaikka internet-yhteys katkeaisi. Lisäksi valmiiksi ladatun musiikin kuuntelu voi säästää akkua, koska wlan-yhteyttä tai musiikin suoratoistoa ei tarvita. Lisää innovatiivisista sovelluksista voit lukea tarkemmin sovelluksen sivuilla, jos ohjelmisto kiinnostaa sinua.

Seuraa näitä ohjeita ladataksesi musiikkia Spotifystä

Ennen kuin aloitat musiikin lataamisen, varmista, että laitteessasi on riittävästi tallennustilaa. Tarvittavan tallennustilan määrä riippuu soittolistalla olevien kappaleiden määrästä ja ladattavien kappaleiden laadusta. On hyvä tarkistaa puhelimesi tallennusasetuksista, että sinulla on vähintään satoja megatavuja tilaa jäljellä.

Sinun on avattava Spotifyn asetukset ja asetettava äänenlaatu, jolla haluat ladata musiikkia. Vaihtoehtoja on vain kolme: alhainen, normaali ja erinomainen. Voit myös valita, haluatko musiikin ladattavan matkapuhelinverkon vai ainoastaan wifi:n kautta.

Kun olet varmistanut, että laitteessa on riittävästi tilaa ja äänenlaatu on haluamasi kaltainen, avaa Spotify-sovellus. Valitse sitten musiikki, jonka halut tallentaa. Valitse iPhonessa punainen Lataa-painike soittolistan tai albumin kuvan alapuolelta tai paina Lataa-painiketta Androidissa. Spotify alkaa sen jälkeen automaattisesti ladata kappaleita puhelimeesi. Lisätietoa lataamisesta download.

Kun kappale on ladattu, kappaleen nimen alla näkyy vihreä nuoli. Kun koko soittolista tai albumi on ladattu, nimen alle ilmestyy vihreä nuolikuvake. Voit kuunnella näitä soittolistoja sitten, vaikka sinulla ei olisi internetyhteyttä. Melko kätevää! Jos haluat vain ladata suosikkimusiikkiasi, tee niille soittolista. Tämä helpottaa sinua hoitamaan lataamisen nopeammin ja helpommin.

Spotify valtasi musiikkimarkkinat alle 10 vuodessa

Spotify on ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat kuunnella musiikkia suoratoistona internetin kautta. Voit myös luoda soittolistoja haluamistasi kappaleista artistin, albumin tai molempien yhdistelmän mukaan.

Musiikkia ei saa kuunnella ohjelman ulkopuolella digitaalisten oikeuksien hallintarajoitusten vuoksi. Spotifylla oli jo vuonna 2014 yli 40 miljoonaa käyttäjää, joista noin kymmenen miljoonaa on maksavia Premium-tilaajia. Heinäkuussa 2017 Spotify paljasti, että sillä on 60 miljoonaa maksavaa käyttäjää. Reilussa viidessä kuukaudessa tilaajien määrä oli kasvanut 10 miljoonalla. Musiikin suoratoistopalvelulla Spotifylla on 345 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa.

Spotify perustettiin lokakuussa 2008 ilmaiseksi ja kaikkien saatavilla olevaksi palveluksi, mutta samalla se otettiin käyttöön myös maksullisena palveluna. Samaan aikaan Spotify allekirjoitti lisenssisopimuksia useiden suurten levy-yhtiöiden kanssa. Spotifyn suosio on johtanut siihen, että useat tunnetut levy-yhtiöt jakavat musiikkia alustalla.

Spotify Premium on mainokseton ja maksaa 10,99 euroa kuukaudessa. Maksavat käyttäjät saavat myös ominaisuuksia, jotka eivät ole ilmaiskäyttäjien saatavilla, kuten monien artistien albumien ja sinkkujen ennakkojulkaisut.

Premium-käyttäjillä on korkeampi äänenlaatu, joka on 320 kbps, kun taas ilmaiskäyttäjät kuuntelevat noin 160 kbps -laadulla. Premium-jäsenet voivat tallentaa kuukaudessa jopa 3 333 kappaletta kuunneltavaksi ilman internet-yhteyttä.

Spotify saanut myös kritiikkiä

Spotify on saanut osakseen myös paljon kritiikkiä. Esimerkiksi kaikki artistit eivät ole olleet tyytyväisiä siihen, minkä verran Spotify tilittää heille heidän kappaleidensa kuunteluista.

Monet artistit ovat jopa vetäneet levynsä pois Spotifystä oltuaan tyytymättömiä saamiinsa korvauksiin. Tämä onkin melkoinen soppa, sillä levy-yhtiöt toimivat vielä välikätenä artistien ja Spotifyn välissä. Levy-yhtiöillä on oma lehmä ojassa, mutta silti he usein tekevät sopimuksia artistin puolesta.

Joka tapauksessa musiikkiala on kokenut suoratoistopalveluiden myötä valtavan muutoksen. Vinyylilevyjen jälkeen siirryttiin kasetteihin, kaseteista siirryttiin CD-levyihin, CD-levyistä siirryttiin MP3-formaattiin ja nyt viimeisen 15 vuoden aikana on sitten siirrytty suoratoistopalveluihin. On mielenkiintoista seurata mikä onkaan seuraava kehitysaskel musiikin kuuntelussa.